Πτωχευτικός Κώδικας-Δείτε το ψηφισμένο νομοσχέδιο

Δείτε το νομοσχέδιο «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις» όπως ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ του νομοσχεδίου, τόσο επί της αρχής όσο και επί συγκεκριμένων άρθρων, ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ ενώ καταψήφισαν 140 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί πως για το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα η οποία καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία το βράδυ της Κυριακής μετά από τριήμερη συζήτηση.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Σκοπός και εργαλεία

1.Σκοπός των διατάξεων του παρόντος µέρους είναι η θέσπιση διαδικασίας πρόσβασης οφειλετών σε σαφή και διαφανή εργαλεία έγκαιρης προειδοποίησης, τα οποία
µπορούν να εντοπίζουν περιστάσεις που µπορεί να οδηγήσουν σε αφερεγγυότητα, καθώς και να επισηµαίνουν στον οφειλέτη την ανάγκη άµεσης αντίδρασης.

2. Στα εργαλεία έγκαιρης προειδοποίησης περιλαµβάνονται ηλεκτρονικοί µηχανισµοί ειδοποίησης του οφειλέτη, καθώς και συµβουλευτικές υπηρεσίες παρεχόµενες από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών και τους Επαγγελµατικούς Φορείς, όπως τα Επιµελητήρια, οι Επαγγελµατικοί Σύλλογοι και τα Ινστιτούτα Θεσµικών Κοινωνικών Εταίρων.

3. Οι οφειλέτες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά µε τη διαθεσιµότητα πρόσβασης στα εργαλεία έγκαιρης προειδοποίησης της παρ. 2, καθώς και στις διαδικασίες και τα µέτρα αναδιάρθρωσης και απαλλαγής από το χρέος, σύµφωνα µε τις διατάξεις των Βιβλίων Πρώτου και Δευτέρου, µέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραµµατείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!