ζευγάρι-θα-έβγαζε-60-κιλά-χασίς-στην-του-547667
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.10.2018 | 11:07

Ζευγάρι θα έβγαζε 60 κιλά χασίς στην Τουρκία

Εκτός από τις εισαγωγές φορτίων χασίς, άρχισαν και οι… εξαγωγές σε χώρες του εξωτερικού, όπως αυτή που επιχείρησε ένα ζευγάρι Ελλήνων που προσπάθησε να περάσει με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του στην Τουρκία από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης στις Καστανιές του Έβρου.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας είχαν πληροφορίες για την επικείμενη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και, μαζί με συναδέλφους τους του τοπικού Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και τελωνειακούς, έκαναν λεπτομερή έλεγχο στο όχημα, κατά τον οποίο ο σκύλος ανιχνευτής ανακάλυψε την ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος του.

Μέσα, ήταν κρυμμένες 24 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 60 κιλών και 418 γραμμαρίων οι οποίες κατασχέθηκαν όπως άλλη μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που είχαν πάνω τους ο 39χρονος οδηγός και η 33χρονη συνοδός του. Ακόμη, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και 1.100 ευρώ. Το ζευγάρι συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας με κατηγορίες για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.