ζάκυνθος-με-πλοίο-της-γραμμής-έφυγε-το-1612107
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.07.2026 | 08:40

Ζάκυνθος: Με πλοίο της γραμμής έφυγε το F-16 που είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ακτοπλοϊκώς και με το πλοίο «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» της Levante Ferries αναχώρησε, νωρίς τα ξημερώματα το F-16  που είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση την περασμένη Πέμπτη 8 Ιουλίου στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, πολυπληθές κλιμάκιο είχε πάει στο νησί από την Πέμπτη. Αρχικά το απομάκρυναν από τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου.

Στη συνέχεια, το αποσυναρμολόγησαν βγάζοντας τα φτερά του και τα ξημερώματα της Τετάρτης συνοδεία Αστυνομίας, Λιμεναρχείου και υψηλόβαθμων στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας όπως και της Δημοτικής Αρχής και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας το αεροσκάφος μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου στο λιμάνι του νησιού για να αναχωρήσει με το πλοίο.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Μιχάλης Κοττάκης

Γεννήθηκε το 2000. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία από το 2025 καλύπτοντας θέματα που άπτονται του Υπουργείου Εσωτερικών και της αυτοδιοίκησης. Στο παρελθόν έχει αρθρογραφήσει σε φοιτητικές και τοπικές ιστοσελίδες, όπως και στην Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» https://www.instagram.com/mixalis_kott/