ζάκυνθος-εξιχνιάστηκε-υπόθεση-κλοπή-872887
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.10.2022 | 15:08

Ζάκυνθος: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με «λεία» 215.000 ευρώ

Θέμα χρόνου είναι για τις αρχές η σύλληψη πέντε ατόμων, 3 γυναικών και 2 ανδρών, μετά την εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής στην Ζάκυνθο από τους άνδρες του τμήματος ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού.

Οι πέντε που κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, έχουν ταυτοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι 5 εμπλεκόμενοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, δρουν μεθοδικά και έχουν διακριτούς ρόλους, χτύπησαν και στη Ζάκυνθο, ανήμερα της θερινής γιορτής του Αγίου Διονυσίου.

Πως δρουν

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, οι δύο από τις 3 γυναίκες «χτενίζουν» την περιοχή στην οποία θα δράσουν. Η τρίτη ελέγχει τα σπίτια ή τα διαμερίσματα και αν κάποιο είναι ξεκλείδωτο, ή εύκολα προσβάσιμο, εισβάλουν και το κλέβουν. Οι δύο άνδρες εποπτεύουν μέσα από αυτοκίνητο, το οποίο είναι και το μέσο με το οποίο διαφεύγουν με τη «λεία» τους, ενώ επεμβαίνουν αν και όπου χρειαστεί.

Με τον ίδιο τρόπο έδρασαν και το πρωί της Τετάρτης 24.08.2022, όταν παραβίασαν την ξεκλείδωτη πόρτα διαμερίσματος, στην πόλη της Ζακύνθου, από όπου σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα αφαίρεσαν από το εσωτερικό, μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό 215.000 ευρώ και 1.000 δολάρια Η.Π.Α.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, κατασχέθηκε ένα ι.χ. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση του αδικήματος, καθώς και 4 κινητά τηλέφωνα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.