υποθηκοφυλακείο-αθηνών-σε-υπολογιστ-1154741
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.03.2023 | 10:03

Υποθηκοφυλακείο Αθηνών: Σε υπολογιστή… τοίχου η σειρά προτεραιότητας

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι πηγαίνουν στα υποθηκοφυλακεία της χώρας και κυρίως της Αττικής. Συχνά παρατηρούνται τεράστιες ουρές ενώ ο όγκος εργασίας είναι πολύ μεγάλος στο μεγαλύτερο υποθηκοφυλάκειο της Αττικής, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, πολλές είναι οι φορές που ένας δικηγόρος είτε δικαστικός επιμελητής μπορεί να εξυπηρετεί ακόμα και 5 άλλους πολίτες, καθώς η ταλαιπωρία είναι αφόρητη, προκειμένου ακόμα και να προσεγγίσουν το σημείο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην υπηρεσία στην Αθήνα, όπου οι πολίτες περιμένουν στωικά από τα χαράματα, προκειμένου να πάρουν σειρά προτεραιότητας για να εξυπηρετηθούν στο υποθηκοφυλακείο.

Από τις 03.00 το πρωί είναι ήδη 17 ονόματα γραμμένα σε χαρτί έξω από την υπηρεσία. Αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει η ηλεκτρονική καταγραφή, και όλη η ηλεκτρονική διαδικασία προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Στο υποθηκοφυλακείο έχουν φέρει το γραφείο κτηματογράφησης, οπότε υπάρχει και φόρτος εργασίας για τους εργαζόμενους αλλά και ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους.

«Απ΄τις 04.30 το πρωί είμαι εδώ. Και χθες ήρθα είχε μέχρι 350 άτομα. Χθες που πέρασα ήταν στις 10 και είχε τόσα άτομα. Για μεταγραφή ακινήτου είμαστε εδώ, που είναι ένα χαρτί», ανέφερε ένας πολίτης.