υπόθεση-βιτριόλι-εισαγγελέας-ζήτησε-951423
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.10.2021 | 11:10

Υπόθεση βιτριόλι-Εισαγγελέας: Ζήτησε την ενοχή της 37χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Την ενοχή της 37χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου ζήτησε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Ο εισαγγελέας τοποθετήθηκε αναφορικά με τη σχέση μεταξύ κατηγορούμενης και θύματος και περιέγραψε ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη του θύματος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η σχέση της Έφης με τον 40χρονο ήταν ελεύθερη, πλην όμως, όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία, «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να τη βοηθήσει, να τη συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με τον Νώντα. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Τη ρωτούσε “τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο”. Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Νώντας δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

Στη συνέχεια ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε πως «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον Νώντα, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. “Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους” είπε στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δύο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα, θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».