υπόθεση-λυγγερίδη-την-ενοχή-του-19χρονο-1444011
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.04.2025 | 16:45

Υπόθεση Λυγγερίδη: Την ενοχή του 19χρονου πρότεινε η Εισαγγελέας – “Ήθελε να σκοτώσει”

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ενοχή του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη με ναυτική φωτοβολίδα στη διάρκεια επεισοδίων τον Δεκέμβριο του 2023 έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη ζήτησε η εισαγγελέας.

Την ενοχή του 19χρονου που κατηγορείται που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα τραυματίζοντας θανάσιμα τον 31 ετών αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη τον Δεκέμβριο του 2023, πρότεινε στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της Έδρας.

Η εισαγγελέας παρέθεσε τα πραγματικά περιστατικά τονίζοντας πως η δολοφονική επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ αποτελούσε οργανωμένο σχέδιο. «Υπήρχε σχέδιο να επιτεθούν. Να επιτεθούν παρατεταγμένα μαζικά και συντεταγμένα στις αστυνομικές δυνάμεις εκείνο το βράδυ» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Κατά την εισήγηση της η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε πως ο 19 χρονος κατηγορούμενος Ν.Γ., όπως είναι τα αρχικά του ονόματος του, είναι «προκλητικά αμετανόητος, προκλητικά θρασύς και με την απουσία του απαξιώνει το δικαστήριο».

«Πριν την επίθεση, σε αποθήκη του γηπέδου Γεώργιος Καραϊσκάκης κατασκεύασαν πλήθος αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, βόμβες μολότοφ κ.ά προκειμένου να τις εκτοξεύσουν στους αστυνομικούς. Φόρτωσαν τα πολεμοφόδια σε τέσσερα αυτοκίνητα μεταξύ αυτών και αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και μετέβησαν στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη. Υπήρχε σχέδιο να επιτεθούν παρατεταγμένα, μαζικά και συντεταγμένα στις αστυνομικές δυνάμεις εκείνη την ημέρα. Οι ανθρωποκτόνες προθέσεις τους αποδεικνύονται και από τις υβριστικές εκφράσεις εναντίον τους όταν ακούστηκαν να λένε – απόψε κ@λ@μπατσοι θα σας σκοτώσουμε -. Μάλιστα ο κατηγορούμενος δράστης στόχευε απευθείας προς τους αστυνομικούς. Βγήκε από το πλήθος και εκτόξευσε σε ευθεία βολή την φωτοβολίδα προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να πλήξει θανάσιμα τον 31χρονο ανθυπαρχιφύλακα» τόνισε η εισαγγελέας της Έδρας κατά την αγόρευσή της.

Για μια μικρή ανακούφιση που ένιωσε μετά από πολύ καιρό, έκανε λόγο στις δηλώσεις του αμέσως μετά την αγόρευση της εισαγγελέως ο πατέρας του άτυχου αστυνομικού, Θανάσης Λυγγερίδης.

Για δολοφονική επίθεση που στράφηκε στο πρόσωπο όχι μόνο του γιου της αλλά εναντίον όλων των αστυνομικών που επιτελούν το έργο τους μίλησε η χαροκαμένη μάνα του Γιώργου, Ευγενία Λυγγερίδη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 9 Απριλίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και πιθανότατα έχουμε την απόφαση του δικαστηρίου ή στο τέλος της άλλης εβδομάδας ή στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.