Υπόθεση Λαγούδη: «Ήταν ζωντανή όταν προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο»

Το κατώφλι του εισαγγελέα Αγρινίου πέρασε πριν λίγες ημέρες ο γιατρός με τον οποίο διατηρούσε παράνομη σχέση η αδικοχαμένη Ειρήνη Λαγούδη.

Ο δικαστικός λειτουργός κάλεσε νέο κύκλο μαρτύρων στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και κλήθηκε να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα ο γιατρός ο οποίος έχει ήδη καταθέσει στην Ασφάλεια του Αγρινίου και από την πρώτη στιγμή αποτελεί πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Το πελματικό αποτύπωμα της Ειρήνης Λαγούδη στα ειδικά εργαστήρια

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Βασίλη Ταουξή, η οικογένεια προσέλαβε νέα ιατροδικαστή η οποία έστειλε για ανάλυση στα ειδικά εργαστήρια πελματικό αποτύπωμα από τον ουρανό του αυτοκινήτου της άτυχης Ειρήνης.

«Η οικογένεια προσέλαβε την ιατροδικαστή Αστερία Παπαβδή η οποία σε συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο κ.Αναστάσιο Δέδε έκαναν αυτοψία πραγματογνωμοσύνη στο αμάξι της άτυχης Ειρήνης. Έκοψαν κομμάτια από τα καθίσματα του αυτοκινήτου και από την οροφή του αυτοκινήτου το πελματικό της αποτύπωμα όπου θα τα στείλουμε σε ειδικά εργαστήρια για να γίνει έλεγχος-ταυτοποίηση DNA , αποτυπώματα βιολογικού υλικού, τρίχες κτλ.» λέει στο protothema.gr ο κ. Βασίλης Ταουξής .

«Η θερμότητα μπορεί να αλλοιώσει τυχόν γενετικό υλικό της θανούσης ή οποιουδήποτε τρίτου προσώπου μπορεί να έχει επικάτσει πάνω στις επιφάνειες των καθισμάτων και γενικότερα του αυτοκινήτου, ακόμα και κύτταρα της επιδερμίδας μπορεί να έχουν μείνει, ωστόσο την τελική απάντηση θα μας τη δώσει μόνο το εργαστήριο για να αξιολογήσει την καταλληλότητα του υλικού και την αξιοπιστία των όποιων εξαχθέντων αποτελεσμάτων που μπορεί να δούμε», λέει η κ. Αστερία Παπαβδή.

«Εμμένουμε στην αρχική μας άποψη για εγκληματική ενέργεια»

«Η οικογένεια και οι νομικοί παραστάτες ποτέ δεν πιστέψαμε ότι πρόκειται για αυτοκτονία . Εμμένουμε σταθερά στην αρχική μας άποψη ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια , για ανθρωποκτονία από δόλο και δεν ησυχάζουμε ούτε στιγμή χωρίς να προσπαθούμε να αναδείξουμε στοιχεία τα οποία πάντα θέτουμε στη διάθεση της εισαγγελικής αρχής προκειμένου να φανεί η αλήθεια», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας .

Το νέο υπόμνημα του επίτιμου υπαρχηγού του πυροσβεστικού σώματος Ανδρέα Γκουρμπάτση

Σύμφωνα με το νέο υπόμνημα του κ. Ανδρέα Γκουρμπάτση , υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ειρήνη Λαγούδη ήταν ζωντανή όταν προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο από το υπόμνημα του κ. Γκουρμπάτση, η φωτιά ξεκίνησε στη δεξιά πλευρά του καθίσματος του οδηγού. Αν αυτή η γυναίκα προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της, αν αυτοπυρπολήθηκε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της, σύμφωνα με το υπόμνημα του κ. Γκουρμπάτση δεν υπάρχει ίχνος καπνού ή φωτιάς σε εκείνο το σημείο.

«Ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη δεν μπορεί να οφείλεται σε αυτοκτονία. Δεν αποδείχθηκε ούτε αυτοπυρπολισμός του θύματος ούτε φυσικά πυρπόληση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η αυτοκτονία ως πράξη παραφροσύνης δεν συνοδεύεται και δεν μπορεί να συνοδεύεται από οργάνωση και σχεδιασμό.

Η νηφαλιότητα και η ολική εξωτερική εικόνα δεν παραπέμπουν σε αυτοκτονικό επεισόδιο. Και τέλος αν υποθετικά επιχειρούσε να αυτοπυρποληθεί δεν θα οδηγείτο στο πίσω κάθισμα από ενστικτώδη κίνηση. Συμπερασματικά, λοιπόν εχω να σας πω ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια κι ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα αυτοχειρίας της Ειρήνης Λαγούδη», λέει ο κ. Ανδρέας Γκουρμπάτσης.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ, ΖΩΝΤΑΝΗ, ΛΑΓΟΥΔΗ, ΒΓΕΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!