υπόθεση-γιακουμάκη-ένοχοι-οι-8-από-τους-576518
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.09.2019 | 18:02

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ένοχοι οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους

Τις ποινές των κατηγορουμένων στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη ανακοίνωσε το δικαστήριο το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, καταδικάζονται οι οκτώ από τους εννιά κατηγορούμενους για τα βασανιστήρια και το μπούλινγκ στον νεαρό σπουδαστή από την Κρήτη.

Οι τρεις από τους οκτώ καταδικασθέντες, που ήταν ανήλικοι τον χρόνο τέλεσης της πράξης, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, ποινή που πιθανότατα θα εκτίσουν σε δομή της Κρήτης.

Στους άλλους πέντε καταδικασθέντες, η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών. Η ποινή στους πέντε ενήλικες Κρητικούς επιβλήθηκε χωρίς αναστολή, ενώ είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Σημειώνεται ότι η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η επιβολή φυλάκισης 42 μηνών για τους πέντε ενήλικους Κρητικούς.

Ο εισαγγελέας είχε επίσης ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Τότε διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές.

«Με αυτήν την απόφαση ο γιος μου θα είναι καλύτερα τώρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι κατηγορούμενοι θα ασκήσουν έφεση για να απαλλαχτούν από τις κατηγορίες σε δεύτερο βαθμό.

Σημειώνεται ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν παρέστη στο δικαστήριο από τις 8 Απριλίου που ξεκίνησε η δίκη μέχρι και σήμερα.

Πηγή: skai.gr