ξεκινούν-τα-δρομολόγια-αθήνα-θεσσαλ-1038837
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.11.2023 | 23:42

Ξεκινούν τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο

Στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν τα πρώτα επιβατικά δρομολόγια με τρένα στο σύνολο της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη με παρεμβάσεις στα σημεία που έχουν πληγεί από τις καταστροφές. Στις 10 του ίδιου μήνα θα επαναλειτουργήσουν οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές της ίδιας γραμμής.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Summit 2023 τονίζοντας ότι το κόστος αποκατάστασης του δικτύου ανέρχεται σε περισσότερα από 200 εκ. ευρώ, ενώ ήδη τρέχουν έργα ύψους 14 εκ. ευρώ για την προσωρινή αποκατάσταση. Ωστόσο, όπως ανέφερε, η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου με τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση εκτιμάται στις αρχές του 2025.

Κατά την ομιλία του επισήμανε για τη Θεσσαλονίκη ότι κατανοεί την ανασφάλεια και την καχυποψία των πολιτών ως προς την έγκαιρη υλοποίηση των έργων υποδομής ενώ επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι το μετρό θα παραδοθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 με το τελευταίο διάστημα να έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες.