ξεκινά-η-δίκη-για-την-υπόθεση-απαγωγής-512253
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.12.2018 | 09:50

Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη

Έφτασε η ώρα της δικαιοσύνης για την υπόθεση της πολύκροτης απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα αναβιώνουν σήμερα στις αίθουσες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, με τους συνολικά 12 κατηγορούμενους να βρίσκονται στο εδώλιο.

Γύρω στις 9:00 το πρωί ολοκληρώθηκε η μεταγωγή των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, κάτω από ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα, στη διάρκεια μιας διαδικασίας που διήρκεσε λίγα λεπτά.

Μεταξύ των κατηγορουμένων 8 παραμένουν προφυλακισμένοι ενώ άλλοι τέσσερις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους στις αρχές του φθινοπώρου.

Η ακροαματική διαδικασία, αναμένεται να ξεκινήσει με την καθηλωτική – όπως αναμένεται να είναι – κατάθεση του ίδιου του απαχθέντα Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος θα εξιστορήσει στους δικαστές όλα όσα έζησε στη διάρκεια της πολύμηνης απαγωγής του.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων, που ανέρχονται σε μεγάλο αριθμό, αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, γεγονός που σημαίνει ότι η δίκη θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως κάποιοι από τους κατηγορούμενους αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

πηγή: cretapost.gr