Βρίζετε πολύ; Τι (καλό) δείχνει για την προσωπικότητά σας!

Μπορεί να κάνετε τους φίλους σας να νιώθουν άβολα όταν βρίσκεστε σε κάποιο εστιατόριο, ενημερώστε τους όμως ότι το χαρακτηριστικό σας αυτό έχει και τα θετικά του…

Μια νέα διμερής επιστημονική μελέτη δείχνει ότι τα άτομα που βρίζουν το κάνουν για να εκφράσουν καλύτερα αυτό που νιώθουν ή σκέφτονται και όχι για να βλάψουν τους άλλους. Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερο βρίζει κανείς τόσο πιο ειλικρινής είναι!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άσεμνες εκφράσεις αποτυπώνουν τα συναισθήματα του ομιλούντος και όσοι τις χρησιμοποιούν συχνά είναι συνήθως πιο αληθινοί και τίμιοι. «Τα ευρήματα των μελετών υποδεικνύουν με συνέπεια ότι υπάρχει σημαντική συσχέτιση μεταξύ βωμολοχίας και ειλικρίνειας και ότι η συσχέτιση αυτή που εντοπίστηκε σε ατομικό επίπεδο μεταφράζεται στο κοινωνικό σύνολο» αναφέρει η σχετική μελέτη, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί στην επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science.

Μελέτη του 2015 έδειξε επίσης ότι η άσεμνη γλώσσα αποτελεί ένδειξη ευφυΐας, τουλάχιστον γλωσσικής.

Πηγή: onmed.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΙΕΘΝΗ, ΓΛΩΣΣΑ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!