Βόρεια Ελλάδα: Στήριξη σε επιχειρήσεις για τις ονομασίες προέλευσης μακεδονικών προϊόντων

Διευκολύνσεις προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα που επιθυμούν να κατοχυρώσουν τη χρήση του κοινοτικού σήματος της Ε.Ε., το οποίο λειτουργεί ενισχυτικά στην ήδη υφιστάμενη σύνδεση των προϊόντων προέλευσης από τη Μακεδονία έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση. Τα προϊόντα της Μακεδονίας, ως ελληνικά, είναι κατοχυρωμένα αλλά η δημόσια συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε ανησυχία για τις ονομασίες προέλευσης των μακεδονικών προϊόντων.

Το υπουργείο Οικονομίας, έχει ήδη ενημερώσει εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων και ενώσεων στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο να διευκρινιστεί πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν απαγορεύει τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε όμως και τον παραχωρεί σε εκείνες της Βόρειας Μακεδονίας.

Ως προς τις επιχειρήσεις που ήδη έχουν καταχωρίσει τα σήματά τους, με τον όρο «Μακεδονία», είναι απολύτως προστατευμένες.

Γεγονός επίσης είναι ότι στη διεθνή διαδικτυακή βάση δεδομένων της Ε.Ε. (TM-VIEW) δεν υπάρχουν επιχειρήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία που έχουν κατοχυρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο εμπορικά σήματα που περιέχουν τους όρους «Macedonia» ή παράγωγά του.

Προχθές, επίσης, ομάδες εργασίας των δύο χωρών συναντήθηκαν με σκοπό τη διάνοιξη νέας συνοριακής οδού στην περιοχή των Πρεσπών, συγκεκριμένα στην κοινότητα Μάρκοβα Νόγκα από τη μια πλευρά και στον οικισμό του Λαιμού στην ελληνική.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΣΤΗΡΙΞΗ, ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!