βομβαρδισμένο-τοπίο-τα-λαδάδικα-το-1138942
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.02.2023 | 08:03

«Βομβαρδισμένο» τοπίο τα Λαδάδικα το βράδυ της Τσικνοπέμπτης – Μπουκάλια και σκουπίδια παντού

Σε «κρανίου τόπο» μετατράπηκαν τα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Παρασκευής, αφού ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης και η μεγάλη συρροή κόσμου είχε ως αποτέλεσμα η περιοχή να γεμίσει σκουπίδια.

Κεντρικά σημεία όπως η πλατεία Μοριχόβου, η Αιγύπτου και η Κατούνη, εκεί όπου είχε στηθεί ένα μεγάλο γλέντι από χθες το μεσημέρι και στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές, γέμισαν με μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, χαρτιά και σακούλες όσο οι εορτασμοί βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όσο αραίωνε η κοσμοσυρροή περνώντας η ώρα από τα μεσάνυχτα και έπειτα, τόσο πιο «καταστροφική» φαινόταν η εικόνα με το πλήθος σκουπιδιών που συγκεντρώθηκε στους πεζόδρομους και στην πλατεία.

Σημειώνεται ότι από το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης και παίρνοντας τη σκυτάλη μέχρι το βράδυ, αλλά και τα ξημερώματα, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στα γλέντια που στήθηκαν στα Λαδάδικα, με ψησταριές, ποτά, μουσική στη διαπασών και χορό.

Το βράδυ οι παρέες νέων και οι φοιτητές έδωσαν δυναμικό παρών, πολλοί ντυμένοι αποκριάτικα, με τα καταστήματα εστίασης να έχουν πλημμυρίσει από κόσμο και μεγάλες ουρές να έχουν σχηματιστεί έξω όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο.

πηγή: thesstoday.gr