βόμβα-λινού-υπάρχει-και-άλλο-εμβόλ-855540
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.06.2021 | 15:38

«Βόμβα» Λινού: «Υπάρχει και άλλο εμβόλιο με τις παρενέργειες του AstraZeneca στις γυναίκες»

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τις νέες γυναίκες και σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών κάνει λόγο για απόφαση που θα γλιτώσει από τον κίνδυνο των πιθανών παρενεργειών πολλές από αυτές.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή η κα Λινού εγείρει ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής από τους αρμόδιους. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας σχολιάζει ότι υπάρχει ακόμα ένα εμβόλιο που μπορεί να προκαλέσει πιθανές παρενέργειες στις γυναίκες, ίδιες με αυτές που μπορεί να προκαλέσει και το AstraZeneca. Ο λόγος, για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Αυτό που δεν λέγεται ακόμα από την Επιτροπή είναι ότι και το Johnson & Johnson έχει τις ίδιες πιθανές παρενέργειες στις νέες γυναίκες. Αν και είναι μονοδοσικό -κάτι που μειώνει τον κίνδυνο της νόσησης- είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσουν παρενέργειες» δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας μιλώντας στο Sputnik.

Η Αθηνά Λινού πρότεινε μάλιστα να εμβολιάζονται οι νέες γυναίκες μόνο με δύο εμβόλια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί έως τώρα στατιστικά περισσότερο ασφαλή για τις νέες γυναίκες: «Αν ήταν έξυπνη η Πολιτεία, θα έλεγε το εξής απλό: Να κάνουν οι νέοι άνδρες το Johnson & Johnson, ενώ οι νέες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna» δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.