βόλος-το-λάθος-ενός-διαρρήκτη-και-ο-χαμ-363334
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.04.2018 | 09:39

Βόλος: Το λάθος ενός διαρρήκτη και ο χαμός στο δικαστήριο

Διέρρηξε το ίδιο σπίτι για τρίτη φορά ο 30χρονος Βολιώτης, που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς για τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε τρία καταστήματα και ένα σπίτι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για κλοπή κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και απόπειρα και τον παρέπεμψε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Στο δικαστήριο χθες κλήθηκαν και εξετάστηκαν ως μάρτυρες και οι τέσσερις παθόντες: η ιδιοκτήτρια ενός κομμωτηρίου, δύο αρτοποιοί και ένας ιδιώτης. Οι τρείς επαγγελματίες περιέγραψαν στο δικαστήριο την κλοπή στα καταστήματά τους. Και στις τρεις περιπτώσεις ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε σπάσει τις τζαμαρίες. Είχε, ακολούθως, αφαιρέσει μικρά χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές των δύο καταστημάτων, ενώ στην τρίτη περίπτωση είχε μπερδευτεί και είχε αφαιρέσει το κομμάτι της μηχανής στο οποίο υπάρχει το χαρτί για τις αποδείξεις.

Χτύπησε το ίδιο σπίτι για 3η φορά

Οι τρεις μάρτυρες ενημερώθηκαν για τις κλοπές από την Αστυνομία. Δεν είχε ωστόσο την ίδια τύχη και ο τέταρτος παθών, ο οποίος δεν άντεξε και ξέσπασε στο δικαστήριο. «Έσπασε την πόρτα και μπήκε στο σπίτι. Είναι η τρίτη φορά που το κάνει αυτό. Στη οικία ήταν και η μητέρα μου η οποία είναι 99 χρονών και τρόμαξε. Απορώ πως δεν πέθανε η μητέρα μου. Με έχει ρημάξει. Εχει αφαιρέσει τηλεοράσεις, στερεοφωνικά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Η κατάσταση είναι τραγική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε

Ο μάρτυρας αναγνώρισε με σιγουριά στο πρόσωπο του κατηγορουμένου τον δράστη της απόπειρας κλοπής. Ήταν ο μόνος από τους μάρτυρες που τον αναγνώρισε.

Στη μία μόνο περίπτωση, η ιδιοκτήτρια του αρτοποιείου είπε ότι βρήκε τον καπνό του κατηγορούμενου στο μαγαζί της. Είπε στο δικαστήριο ότι ο δράστης ρωτήθηκε μπροστά της από την Αστυνομία εάν του ανήκει ο καπνός και απάντησε καταφατικά.

Μάρτυρας στην ίδια υπόθεση ήταν και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος όμως δεν ήταν παρών στο δικαστήριο. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποφάσισε έτσι να διακόψει τη δίκη για τις 20 Απριλίου προκειμένου να κληθεί να καταθέσει και ο αστυνομικός, καθώς ο κατηγορούμενος δεν δέχτηκε να αναγνωστεί η κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με άρση της κράτησης μέχρι να γίνει η δίκη.

Πηγή: Ταχυδρόμος Βόλου