Βόλος: Δωρεάν βόλτες στα μνημεία της πόλης με το αστικό ΚΤΕΛ

  • Απο stergios
  • 21 Σεπτεμβρίου 2019 - 17:00
  • Comments Off

Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τα σπουδαία και σημαντικά μνημεία του Βόλου, θα έχουν, αύριο Κυριακή, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, μέσω «δωρεάν βόλτας» με το λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, το οποίο, σε συνεργασία με τον δήμο Βόλου και άλλους φορείς, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Οι διαδρομές θα ξεκινήσουν, αύριο, από το πρωί και θα επαναλαμβάνονται μέχρι τις 5 το απόγευμα, ανά μία ώρα, από το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα. Λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. θα εκτελεί την γραμμή Νο16 (Πολιτιστική Διαδρομή) έως και το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, δίνοντας την δυνατότητα στο επιβατικό κοινό και σε όλους τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν την πόλη, τους πολιτιστικούς χώρους και όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

Η Πολιτιστική Διαδρομή (γραμμή 16) θα έχει ως αφετηρία το Μουσείο Τσαλαπάτα και θα περνά από το Μουσείο Πόλης, θα ακολουθεί την διαδρομή από την παλιά πόλη και την αρχαία αγορά στην περιοχή των Παλαιών, συνεχίζοντας με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Εντομολογικό Μουσείο, το Μνημείο Ολοκαυτώματος, το κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο Ντε Κίρικο» την κεντρική αγορά του Βόλου, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου και τον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, ολοκληρώνοντας την διαδρομή στο περίφημο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας δήλωσε ότι «πρόκειται για μια πολύ καλή ευκαιρία τόσο για τους επισκέπτες αλλά ακόμα και για τους ίδιους τους Βολιώτες να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα την πόλη τους και φυσικά να αγαπήσουν την μετακίνηση με το λεωφορείο. Να διαπιστώσει ο κόσμος πως για να μετακινηθεί από την μία άκρη της πόλης στην άλλη δεν χρειάζεται το Ι.Χ. καθώς η αστική συγκοινωνία μπορεί και εξυπηρετεί το πολεοδομικό συγκρότημα από την μία άκρη στην άλλη. Αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος να αγαπήσει το λεωφορείο, να αγαπήσει τις ίδιες τις πόλεις που ζει και όλοι μαζί να τις κάνουμε καλύτερες. Και για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να μειώσουμε την χρήση των αυτοκινήτων μας. Θέλουμε η πόλη μας, ο Βόλος, να είναι μια πόλη για τους ανθρώπους και όχι για τα αυτοκίνητα».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΒΟΛΟΣ, ΜΝΗΜΕΙΑ, ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!