βόλος-απόπειρα-fishing-με-πρόσχημα-τις-παν-945457
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.06.2023 | 09:58

Βόλος: Απόπειρα «fishing» με πρόσχημα τις Πανελλήνιες

Με το πρόσχημα αλλαγής εξεταστικού κέντρου στον Βόλο, επιχειρήθηκε τηλεφωνικά με μαγνητοφωνημένο μήνυμα, ηλεκτρονικό ψάρεμα στοιχείων μητέρας υποψηφίου των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει ο Διευθυντής της Β’Βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ο υποψήφιος και η μητέρα του δέχθηκαν τηλεφώνημα από άγνωστο νούμερο από τo Λάτσιο της Ιταλίας, δια του οποίου, αυτόματος τηλεφωνητής τους ενημέρωνε ότι αλλάζουν εξεταστικό κέντρο και τους παρακινούσε να ενεργοποιήσουν σύνδεσμο (link) σε σχετικό μέιλ που θα λάμβαναν, ώστε να ενημερωθούν για το νέο εξεταστικό στο οποίο δήθεν κατετάγησαν”.

Ο κ. Σαβελίδης, ο οποίος σήμερα απευθύνθηκε στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές, κάλεσε στη συνέχεια όλους τους Διευθυντές να ενημερώσουν όλους τους υποψηφίους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εξεταστικά. Σε περίπτωση κατά την οποία δεχτούν οποιαδήποτε μήνυμα κάθε είδους σε κάθε μέσο (sms, e-mail, messenger κλπ) το οποίο τους προτρέπει σε ενέργειες σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, να μην ενεργήσουν όπως τους κατευθύνουν οι κακόβουλοι και να ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων τους, διατηρώντας τα στοιχεία του μηνύματος ώστε αν χρειαστεί, να διερευνηθούν από τις Αρχές Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος”.

Πηγή: myvolos.net