βίντεο-από-την-αιματηρή-καταδίωξη-στο-953772
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.10.2021 | 11:17

Βίντεο από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα από τη χθεσινοβραδινή καταδίωξη και την ένοπλης συμπλοκής στο Πέραμα, που είχε σαν συνέπεια τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων επτά, μεταξύ τους κι έξι αστυνομικών.

Στο βίντεο της Καθημερινής ακούγονται οι σειρήνες των περιπολικών που καταδιώκουν το λευκό αυτοκίνητο, καθώς και οι πυροβολισμοί που ακολούθησαν. Παράλληλα, κόσμος τρέχει στους δρόμους για να καλυφθεί από τα πυρά. Η συμπλοκή σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ομάδας κακοποιών.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα- κατά πληροφορίες Ρομά- να σταματήσει για έλεγχο. Το όχημα κίνησε της υποψίες λόγω ενός σπασμένου τζαμιού, πράγμα που παρέπεμπε σε διάρρηξη. Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος. Όντας στο αντίθετο ρεύμα, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από αστικό λεωφορείο.

Έπειτα, πάνω στην οδό Ελπίδος, το όχημα εμβόλισε αστυνομικές μηχανές στην προσπάθειά του να κάνει αντιστροφή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί. Oι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η κατάστασή τους

Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή με τον έναν από τους τρεις επιβαίνοντες του οχήματος να σκοτώνεται από τις σφαίρες των αστυνομικών, ενώ ακόμη ένας τραυματίστηκε. Ο τρίτος εκ των δραστών κατόρθωσε να διαφύγει.