βιασμός-ίλιον-ολόκληρη-η-απολογία-του-1-1099924
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.12.2022 | 16:47

Βιασμός Ίλιον: Ολόκληρη η απολογία του 15χρονου – «Ρε τι κάνετε στο παιδί;»

Ο 15χρονος κατηγορούμενος προσήλθε μαζί με τον δικηγόρο του κ. Διαμαντάρα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, απολογήθηκε και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Ο 15χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν βίασε το συνομήλικό του, με τον οποίο εξακολουθεί να είναι φίλος. Σημειώνει ότι είχε επικοινωνία μαζί του και μετά τους καταγγελλόμενους βιασμούς, ενώ ομολογεί ότι ήταν παρών όταν το θύμα βίωνε την 19η Νοεμβρίου 2022 τον εφιάλτη μέσα σε κτίριο στο Ίλιον.

Αναλυτικά η απολογία του:

«Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω αμέσως ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο… (αναφέρει το όνομα του θύματος) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα.

Οφείλω όμως μια τεράστια συγνώμη σε αυτόν και την οικογένειά του, γιατί όφειλα να τον προστατέψω από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας στα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν.

Θα ήθελα να αναφερθώ πρώτα από όλα στην ουσία της υπόθεσης και να τονίσω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία ανάμειξη ή εμπλοκή στα όσα τραγικά πέρασε ο 15χρονος, πέραν της φυσικής μου παρουσίας στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου 2022. Δεν έχουν γίνει άλλα περιστατικά τέτοια, πέραν των δύο περιστατικών που καταγράφονται σε βίντεο, από τα οποία προκύπτει ότι εγώ δεν έχω την παραμικρή ανάμειξη στις τραγικές στιγμές που πέρασε ο 15χρονος.

Για εμένα είναι απορίας άξιον πως ο 15χρονος με εμπλέκει και μάλιστα αναφέρει ότι τάχα εγώ ήμουν εξ αυτών που έκαναν χρήση του (σ.σ. αναφέρει αντικείμενο). Αυτό τον ισχυρισμό του τον διαψεύδω κατηγορηματικά και το αποδίδω στη σύγχυση του και στη στεναχώρια του.

(…) Είναι όμως αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2022 αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Και ξαφνικά την 19 Νοεμβρίου άκουσα τους φίλους μου να λένε στον 15χρονο ‘Γ…-Γ… πολύ κάθισες, πολύ κάθισες θες το…’ και σε δευτερόλεπτα εξελίχθηκε το περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου εγώ φώναξα ‘ρεεε τι κάνετε’ και έτσι ο …. (αναφέρει όνομα κατηγορουμένου) σταμάτησε να ενεργεί όπως ενεργούσε. Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό.

Επίσης δεν χτύπησα ποτέ τον 15χρονο, όπως λέει ο ίδιος. Αυτό που δείχνει τη σύγχυση του 15χρονου (θύματος) είναι ότι ενώ παραδέχεται ότι δεν τον έχω χτυπήσει ποτέ ρητά και κατηγορηματικά στη συνέχεια αναιρεί την κατάθεσή του και αναφέρει ότι υπάρχει βίντεο -δεν βρέθηκε σε κανένα κινητό τηλέφωνο- που δείχνει ότι τάχα τον βαράω. Το ότι δεν έχω καμία συμμετοχή σε καμία εκ των πράξεων που μου αποδίδει το θύμα προκύπτει και από το γεγονός ότι ενώ ξέκοψε από όλους τους υπόλοιπους της παρέας, συνεχισε να κάνει παρέα μαζί μου. Σας προσκομίζω συνομιλίες και μία σέλφι φωτογραφία που έβγαλε το θύμα από το κινητό του τηλέφωνο. Στις 17 Νοεμβρίου 2022 φύγαμε οικογενειακώς για τη Βουλγαρία. Και επέστρεψα στην επόμενη ημέρα εκείνης που με αναζήτησε η Αστυνομία.

Στις συνομιλίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι μιλάμε στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για τα χρήματα που κερδίσαμε από στοίχημα που παίξαμε μαζί. Και στις 13 Δεκεμβρίου το θύμα μου ζητάει τις ασκήσεις να του τις δώσω έτοιμες αλλά εγώ δεν έχω προλάβει να τις κάνω».