βαριά-πρόστιμα-σε-λέσχη-καπνιστών-κ-660295
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.01.2020 | 23:35

Βαριά πρόστιμα σε «Λέσχη Καπνιστών» και σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Τσουχτερά πρόστιμα επέβαλλε μεικτό κλιμάκιο επιθεωρητών και της αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία λειτουργούσαν ως «λέσχες καπνιστών».

«Ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν θα δείξει καμία ανοχή στην παραβατικότητα και δεν θα κάνει καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου. Η πολιτεία και οι δημόσιοι λειτουργοί δεν πρόκειται να ανεχθούν συμπεριφορές εκφοβισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα στην Πλάκα, επιβλήθηκε τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κατάστημα που υποστηρίζει ότι λειτουργεί «Λέσχη Καπνιστών».

Στο Σύνταγμα, σε μπαρ επιβλήθηκαν πρόστιμα 100 ευρώ σε τέσσερις πελάτες που κάπνιζαν αλλά και 1.500 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος για την ανοχή των καπνιζόντων, την ύπαρξη σταχτοδοχείων και τη μη ύπαρξη αντικαπνιστικών σημάνσεων.

Στον Κεραμεικό, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκαν πρόστιμα 100 ευρώ σε τέσσερις καπνίζοντες και 6.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος για την ύπαρξη καμουφλαρισμένων σταχτοδοχείων σε τραπέζια, την ύπαρξη καπνιζόντων και την απουσία σημάνσεων.

Στο Γκάζι επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ σε κέντρο διασκέδασης τύπου κλαμπ. Ο χώρος της ταράτσας είχε κλειστεί περιμετρικά με πλαστικά καλύμματα και ενέπιπτε στην αντικαπνιστική νομοθεσία, δεν υπήρχε σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε χώρους που απαγορεύονταν το κάπνισμα και δεν τηρούνταν το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος.