τσιόδρας-στα-31-τα-κρούσματα-κορωνοϊού-741026
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.03.2020 | 14:34

Τσιόδρας: Στα 31 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Aπό τους ελέγχους στους ταξιδιώτες του λεωφορείου 21 από τους 24 ελεγχθέντες παρουσιάστηκαν θετικοί στον ιό. Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Μετά τις ανακοίνωσεις του κ. Τσιόδρα ο επιβεβαιωμένους αριθμός κρουσμάτων στη χώρα φτάνει στα 31.

«Όπως όλες τις επιδημίες η επιδημία του φόβου είναι η χειρότερη. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας και να μην σπείρουμε επιδημία πανικού. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κίνδυνος εξάρσεως του ιού είναι υψηλός. Ειδικά από άτομα που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου σε μια ομάδα εκδρομέων Προσκυνηματικής εκδρομής από τους Αγίους Τόπους. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν και το Ισραήλ δεν είχε επίσημο κρούσμα. Ο Ιός μεταδίδεται εύκολα. Δεν έχει δυο ποικιλίες όπως ακούγεται. Μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτώματα.

 Υπενθυμίζουμε ότι το δέκατο κρούσμα κορονοϊού ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (05/03). Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.