Τράγκας: Εμφανίστηκε και τέταρτος δικαιούχος για την τεράστια κληρονομιά - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
24
Σεπτέμβριος
Back
Τράγκας: Εισήχθη στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» με κορωνοϊό

Τράγκας: Εμφανίστηκε και τέταρτος δικαιούχος για την τεράστια κληρονομιά

Και ενώ το θρίλερ με τα κληρονομικά του Γιώργου Τράγκα συνεχίζεται, “εσκασε μύτη” και τέταρτος δικαιούχος της αμύθητης περιουσίας του, σύμφωνα με την εφημερίδα ONtime, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να διεκδικεί τα περισσότερα.

Πρόκειται για το σύνδικο ο οποίος διεκδικεί περίπου…40 εκατομμύρια ευρώ – είτε για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου – είτε για λογαριασμό προμηθευτών που έμειναν απλήρωτοι μετά την πτώχευση των εταιρειών του δημοσιογράφου και εκδότη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε συντάξει διαθήκη με αποτέλεσμα η χήρα και οι δύο γιοι του να διεκδικούν, η κάθε πλευρά για λογαριασμό της, ακίνητα και καταθέσεις, αλλά και νέα περιουσιακά στοιχεία που έρχονται, συνεχώς, στο φως.

Στο μεταξύ, την κατάσταση με τα περιουσιακά του Γιώργου Τράγκα έρχονται να «ξεψαχνίσουν» οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες. Φέρονται να αναζητούν σε φορολογικούς παραδείσους κρυμμένα εισοδήματα.

Η μόνη που εικάζεται ότι έχει πλήρη εικόνα για τις εταιρείες και τα εταιρικά σχήματα είναι η τρίτη σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά. Ήδη στράφηκε κατά της εταιρείας που εξέδιδε το περιοδικό Crash (αλλά και κατά του κόμματος του θανόντα) για οφειλές που είχαν απέναντί της, δίνοντας εντολή συντηρητικής κατάσχεσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση υπολογιστών και αρκετών άλλων αντικειμένων των γραφείων.

Τα δύο παιδιά του Γιώργου Τράγκα, δηλαδή, ο μεγάλος του γιος από τον πρώτο του γάμο, ο Γιάννης, και ο γιος του από τον δεύτερο γάμο, ο Φρέντυ, δεν είχαν ποτέ στενές σχέσεις με την τελευταία σύζυγο του αείμνηστου εκδότη. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι τα τελευταία 24ωρα ανταλλάσσουν εξώδικα.

Οι διαφορές ανάμεσά τους είναι πολλές. Για παράδειγμα, σύμφωνα με ποιο δίκαιο θα μοιραστεί η περιουσία που βρίσκεται σε ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα. Σύμφωνα με το ελληνικό, στη χήρα πηγαίνει το 1/4 της κληρονομιάς και τα 3/4 στα παιδιά.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε «γράψει» τη βίλα στην Εκάλη στη σύζυγό του Μαρία, όπως και τη μία από τις δύο βίλες στη Μύκονο. Την άλλη βίλα την είχε «γράψει» στον γιο του, Γιάννη. Όταν ο άλλος γιος, ο Φρέντυ, ζήτησε να εκτιμηθούν και αυτά, η άλλη πλευρά αντέδρασε, λέγοντας ότι τούς είχαν παραχωρηθεί πριν από τον θάνατο του πατέρα του.

Έτσι εστάλη το πρώτο εξώδικο με το οποίο ο Φρέντυ τους καλεί να συζητήσουν για το πώς θα μοιράσουν την περιουσία, της οποίας ακόμη δεν γνωρίζει το μέγεθος. Μάλιστα, τούς προειδοποιεί πως ενδέχεται να προβεί σε αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής. Δηλαδή, θα αποδεχτεί την κληρονομιά μόνον αν αυτά που θα του μείνουν θα είναι περισσότερα από αυτά που χρώσταγε ο πατέρας του.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!