to-στοπ-για-τους-ανεμβολίαστους-σε-κλε-912671
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.08.2021 | 14:15

To «στοπ» για τους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους από το φθινόπωρο

To «στοπ» για τους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους από το φθινόπωρο

Την κατεύθυνση έδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη: «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους».

Δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης:  «Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», ανέφερε.

Επιπλέον, ήταν συγκεκριμένος ως προς το γεγονός ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ξανά οριζόντια μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας: «Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είπε.
Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη – τα επίσημα μέτρα αναμένονται στα τέλη Αυγούστου – να μην χαλαρώσει τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το φθινόπωρο, ακόμα κι όταν θα είναι δύσκολη η χρήση των ανοιχτών χώρων (αυτή την περίοδο λειτουργούν μεικτοί).

Τι σημαίνει αυτό; Από τον Σεπτέμβριο οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.

Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι θα δείχνουν στην είσοδο το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους και δεν θα έχουν πρόβλημα.

Πάντως, όλες οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα εμβόλια περιορίζουν τον κίνδυνο προσβολής από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Επιπλέον και βασικότερα προστατεύουν από την εμφάνιση σοβαρών και επικίνδυνων συμπτωμάτων σε περίπτωση που ο εμβολιασμένος νοσήσει.