Στο «όχι» της κυβέρνησης για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, την προσεχή Τρίτη και το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 18.30, στην Πλατεία Συντάγματος, απαντούν οι αγρότες με ακόμη πιο δυναμικές, πολύμορφες κινητοποιήσεις.
Η αδυναμία συμφωνίας μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης, τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται σε κόντρα με απρόβλεπτες διαστάσεις, καθώς από εκεί που οι δύο πλευρές βρίσκονταν στο τραπέζι του διαλόγου, πλέον οδηγούνται στα άκρα. Την Πέμπτη οι αγρότες ανακοίνωσαν το συλλαλητήριο στην Αθήνα και χθες ήρθε το «όχι» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη μαζική μετάβαση στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου για το μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ μέχρι τη Βουλή.
Ο χάρτης των κινητοποιήσεων
Μάλγαρα: Προσανατολίζονται να αποκλείσουν τον κόμβο από τις 18.30 – 20.00
Δερβένι: Συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού, 13.00 – 13.30.
Χαλκιδική: Εξετάζουν το επ’ αόριστον κλείσιμο της Εθνικής Οδού μέχρι Δευτέρα.
Νησέλι: Στις 17.30 ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Αλέκος Αλαβάνος θα έχει συνάντηση στο μπλόκο, ενώ από τις 19.00 – 20.00 θα κλείσει ο δρόμος. Ισχύει και την Κυριακή.
Στρυμονικό: Οι αγρότες θα αποκλείσουν συμβολικά, 13.00 – 13.30.
Ευζώνους: Το τελωνείο θα κλείσει 20.30 – 21.30. Έχει ενισχύσει και το μπλόκο από την Παραλίμνη. Την Τρίτη (ημέρα συλλαλητηρίου) θα παραμείνει κλειστό όλη μέρα, όπως και το τελωνείο των Κήπων.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οι Θεσσαλοί αγρότες θα συσκεφθούν τοπικά στα μπλόκα με βασικό θέμα την οργάνωση της καθόδου στην Αθήνα.
Aftodioikisi News
Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.
Ενημερωθείτε πρώτοι για ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της δημόσιας διοίκησης, της εργασίας, της ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!