τηλεφώνημα-μίσους-κατά-του-11χρονου-αμί-406991
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.11.2017 | 13:23

Τηλεφώνημα μίσους κατά του 11χρονου Αμίρ: «Θα χυθεί αίμα»

Τηλεφώνημα δέχτηκε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» από μέλος της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση Κρυπτεία», που ανέφερε πως ένας «συναγωνιστής» της οργάνωσης πήρε μέρος στην επίθεση που έγινε στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν ομάδα αγνώστων πέταξε πέτρες στο δωμάτιο του μικρού Αφγανού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προειδοποίησε μάλιστα στο τηλεφώνημά του πως θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις σε μουσουλμάνους, λέγοντας πως «θα χυθεί αίμα!».

Σχετικά με το εάν η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, αλλά δεν δίστασε να πει πως ακόμα και μια από τις πέτρες σκότωνε τον 11χρονο, θα ήταν απλά «ένα μήνυμα».

«Θα ακολουθήσει σειρά από επιθέσεις σε μουσουλμανικούς στόχους. Ανάμεσα μας είναι στρατιωτικοί και πρώην στρατιωτικοί αλλά πάνω απ’ όλα Έλληνες οικογενειάρχες και χριστιανοί. Θα ακούσετε ξανά από εμάς. Η επίθεση στον Αμίρ ήταν μόνο η αρχή», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο». Σε ερώτηση της εφημερίδας αν είναι νεοναζί, το μέλος της ομάδας «Κρυπτεία» το αρνήθηκε, προσθέτοντας πως «αυτά έκανε ο Κολοκοτρώνης στους αλλόθρησκους»!

Αναφορικά με το εάν εντάσσονται σε κάποιο κόμμα απάντησε «δεν ανήκουμε πουθενά. Είμαστε αυτόνομη οργάνωση».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια ομάδα που επικαλείτο το ίδιο όνομα, Κρυπτείας, είχε τηλεφωνήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου προειοδοποιώντας για τοποθέτηση βόμβας. Η απειλή είχε γίνει με αφορμή το συνέδριο «Αμφισβητούμενοι συνοριακοί τόποι: Διεθνικές Γεωγραφίες απέναντι στην Ευρώπη Φρούριο».