τι-υποστηρίζει-ο-αστυνομικός-που-κατέ-740072
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.12.2020 | 23:10

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που κατέστρεψε την ανθοδέσμη για τον Γρηγορόπουλο

Τις πρώτες εξηγήσεις του στους προϊσταμένους του, έδωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο αστυνομικός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση όταν, ενώ ήταν σε υπηρεσία στα Εξάρχεια, άρχισε να καταστρέφει με υποτιμητικό τρόπο στην πλάτη ενός συναδέλφου του μια ανθοδέσμη από αυτές που φαίνεται να είχαν προορισμό το σημείο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου αλλά δεν έφτασαν ποτέ λόγω του αποκλεισμού και των απαγορεύσεων συγκεντρώσεων.

Ο αστυνομικός είπε ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει και ότι βρήκε την ανθοδέσμη στο οδόστρωμα δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων. Ανέφερε ότι την πήρε από εκεί και άρχισε να αστειεύεται με τους υπόλοιπους αστυνομικούς της διμοιρίας σε ένα διάλειμμα από τα μέτρα που εφάρμοζαν στα Εξάρχεια.

Όλη η σκηνή με όσα διαδραματίστηκαν στην Οδό Ζωοδόχου Πηγής αποτυπώθηκαν σε ένα βίντεο το οποίο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις καθώς και αισθήματα αγανάκτησης ακόμη και στην Κατεχάκη, με το αρχηγείο να διαστάσει αμέσως ένορκη διοικητική εξέταση με την εντολη μάλιστα να ολοκληρωθεί γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».