τι-απαντά-το-εθνικό-κέντρο-αιμοδοσίας-108806
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2016 | 21:48

Τι απαντά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για το sexy σποτάκι

«Επιλέξαμε έναν διαφορετικό πιο φρέσκο τρόπο, αυτόν της σάτιρας, για να παρουσιάσουμε το θέμα της προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών», απαντά η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Χάρις Ματσούκα, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε το  σποτ  για την εθελοντική αιμοδοσία.

Η κ. Ματσούκα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η σάτιρα του κυρίαρχου πρότυπου προφανώς δεν απαξιώνει ούτε τον γιατρό ούτε τον/την νοσηλευτή/νοσηλεύτρια, των οποίων το έργο στις δύσκολες συνθήκες της χώρας και του ΕΣΥ είναι ηρωικό και γιγάντιο».

Η πρόεδρος του ΕΚΕΑ εκφράζει τη λύπη της για το πώς παρερμηνεύθηκε , ευτυχώς, όπως δηλώνει, από μια μειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης, το σποτάκι για την εθελοντική αιμοδοσία, το οποίο, όπως τονίζει έγινε δωρεάν.

«Είναι ελπιδοφόρο ότι το 70% της κοινής γνώμης συμπεριλαμβανομένου μεγάλου αριθμού νοσηλευτών έχει αντιληφθεί τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τη σάτιρα από την πραγματικότητα μια ανάγνωση που απαιτεί χιούμορ και ανεκτικότητα», σημειώνει η κ. Ματσούκα.

Υπογραμμίζει τέλος, ότι το μήνυμα της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας, είναι αυτό που πρέπει να μείνει στο μυαλό μας και καλεί όλους να συστρατευθούν στην προσπάθεια της εθνικής αυτάρκειας σε 100% εθελοντικό αίμα.