Θρίλερ με την προσάραξη πλοίου στην Κέα με μετανάστες -Ζητούν την απομάκρυνσή τους

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα σήμερα στην Κέα με ένα φορτηγό πλοίο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, να προσαράζει λίγο μετά τις 4:00 έξω από τον λιμενοβραχίονα του νησιού και να αποβιβάζονται 193 μετανάστες.

Οι μετανάστες φιλοξενούνται σε παλιό ξενοδοχείο της Κέας φιλοξενούνται, προσωρινά.

Μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνονται λίγα παιδιά και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ενώ τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας.

Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να προσεγγίσει στο λιμάνι της Κέας. Πηγές από το λιμενικό σώμα, αναφέρουν ότι μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων οι τρεις είναι οι διακινητές.

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει για το περιστατικό:

«Είναι απορίας άξιο πως κατάφερε ένα εμπορικό πλοίο προερχόμενο από το Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια) της Τουρκίας, από τα στενά του, να διασχίσει το Αιγαίο μέσα στη νύχτα και να προσεγγίσει τον λιμένα της νήσου Κέας, προσαράζοντας ανενόχλητο και αποβιβάζοντας μεγάλο αριθμό ατόμων.

Το παραπάνω γεγονός, σε συνδυασμό με την ένταση που επιχειρεί να προκαλέσει τον τελευταίο καιρό η Τουρκία, προκαλεί ανησυχία, εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας του Ελληνικού πληθυσμού, δεδομένου ότι θα έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί έγκαιρα και δραστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Η αιφνίδια αυτή ενέργεια προβληματίζει ευρύτερα για την επάρκεια και αποτελεσματικότητα του Συστήματος Επιτήρησης του θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου από το Λιμενικό Σώμα για τον έλεγχο των εμπορικών πλοίων και πολύ περισσότερο όταν αυτά προσεγγίζουν Ελληνικά Λιμάνια. Ιδιαίτερα σε μια εποχή Τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικών κινήσεων Εις βάρος της χώρας μας».

Αντιδρά ο Δήμος

Την άμεση απομάκρυνση των 196 μεταναστών/προσφύγων που μετέφερε το φορτηγό πλοίο που προσάραξε τα ξημερώματα έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας, ζητά από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία ο Δήμος Κέας. Σε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο στη σημερινή του συνεδρίαση συζήτησε το θέμα, αναφέρεται πως πρόκειται για νεαρά άτομα κυρίως ηλικιών μεταξύ 18-35, μεταξύ των οποίων κάποια παιδιά και έγκυες γυναίκες, που αποβιβάστηκαν στην Κέα και συγκεντρώθηκαν προσωρινά για καταγραφή και προανάκριση, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο. «Ως νησί δηλώνουμε ανοχύρωτοι και εντελώς αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε το γεγονός» προσθέτει το δημοτικό συμβούλιο. Στο ίδιο ψήφισμα αναφέρονται ελλείψεις στο νησί σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό, που σε συνδυασμό με την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης «η Κέα αδυνατεί να φιλοξενήσει τους ανθρώπους αυτούς».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΕΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΛΟΙΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]