θρίλερ-με-τη-σύλληψη-ρώσου-επιχειρημα-598186
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.03.2019 | 12:37

Θρίλερ με τη σύλληψη Ρώσου επιχειρηματία στην Αθήνα

Ένα δικαστικό- διπλωματικό θρίλερ με πρωταγωνιστή έναν Ρώσο επιχειρηματία εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα. Ο λόγος για τον Γεβγκένι Καλίνιν, ειδικό σε θέματα ενέργειας που συνελήφθη την Πέμπτη στο Ελευθέριος Βενιζέλος σε εκτέλεση εντάλματος των ουκρανικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ”Καθημερινή ”, ο Καλίνιν κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους εκατομμυρίων ευρώ, το διάστημα πριν από το 2014.

Την Παρασκευή οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την κράτησή του εώς ότου εξεταστεί το αίτημα έκδοσης των Αρχών της Ουκρανίας.

Εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παρασχεθούν στον Καλίνιν όλα τα νόμιμα δικαιώματα».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, o 52χρονος Ρώσος συνεργαζόταν με ελληνικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας και φέρεται να ήρθε την Πέμπτη στην Ελλάδα στο πλαίσιο συζητήσεων που είχε πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Μόσχα, με αντικείμενο την προσέλκυση επενδύσεων.

Την ίδια στιγμή, το όνομα και η φωτογραφία του βρίσκονται δημοσιευμένα στη λίστα καταζητούμενων που έχει αναρτήσει το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Στη συγκεκριμένη καταχώρηση, ο Καλίνιν κατηγορείται για απάτη, φοροδιαφυγή, και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή :ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ