θήβα-είχε-ενάμισι-κιλό-κάνναβης-και-έσ-1181265
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.05.2023 | 12:49

Θήβα: Είχε ενάμισι κιλό κάνναβης και έστηνε φυτώριο

Να αυξήσει την παραγωγή κάνναβης φιλοδοξούσε ένας Έλληνας που είχε στα σκαριά ένα φυτώριο στο σπίτι του στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών, ενώ ήδη είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα ναρκωτικού που σκόπευε να διακινήσει σε χρήστες σε περιοχές της Βοιωτίας.

Τα σχέδιά του ματαίωσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα το απόγευμα της Τετάρτης στο σπίτι, όπου βρήκαν τέσσερα γυάλινα βάζα, τέσσερις νάιλον σακούλες και ένα μεταλλικό κουτί, τα οποία περιείχαν συνολικά ένα κιλό και 663 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκαν ακόμη μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 15 πλαστικά ποτήρια στα οποία είχε φυτέψει σπόρους κάνναβης. Ο δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Νέες συλλήψεις για ναρκωτικά

Χειροπέδες σε έναν Έλληνα πέρασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών που έκαναν έρευνα το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου κατέσχεσαν 121,62 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου “σοκολάτας”, 89,47 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, δυο φιαλίδια με χασισέλαιο και 1.150 ευρώ.

Σε περιοχή της Χαλκιδικής, συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου ένας Έλληνας, καθώς στην αποθήκη του σπιτιού του του, βρέθηκαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης, ενώ κατασχέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα.