θεσσαλονίκη-τρεις-έγκυες-με-κορωνοϊό-415636
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.11.2021 | 23:19

Θεσσαλονίκη: Τρεις έγκυες με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο

Μια ακόμα έγκυος που νοσεί με κορωνοϊό διακομίστηκε από τη Βέροια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Είναι η τρίτη περίπτωση εγκύου που μεταφέρεται εσπευσμένα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η 38χρονη, η οποία διανύει την 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, μεταφέρθηκε εχθές από τη Βέροια και νοσηλεύεται σε ελαφριά κατάσταση. Κρίθηκε ότι είναι απαραίτητο να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι χθες διακομίστηκε εσπευσμένα μια ακόμη έγκυος από το νοσοκομείο Γιαννιτσών η οποία διανύει την 13η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Η 38χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει διασωληνωθεί αλλά η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη.

Εδώ και λίγες ημέρες μια 35χρονη γυναίκα από Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν έγκυος, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο. Η γυναίκα, η οποία και αυτή νοσεί με κορωνοϊό, γέννησε με καισαρική και στη συνέχεια διασωληνώθηκε. Το μωρό, αρχικά είχε διασωληνωθεί, αλλά πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Έκκληση στις έγκυες να εμβολιαστούν έκανε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. «Αν φοβάστε να εμβολιαστείτε το πρώτο τρίμηνο, μετά το πέρας του παρακαλώ να το κάνετε ή όσο πιο νωρίς μπορείτε», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως είναι πολύ σημαντικό και για τη μητέρα αλλά και για το παιδί.

«Ο εμβολιασμός των εγκύων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός και απαραίτητος», σημείωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Υπευνθυμίζεται πως στα τέλη Οκτωβρίου κατέληξε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο μία 38ρονη έγκυος από την Κατερίνη, η οποία διήνυε την 33η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και νοσηλευόταν με κορωνοϊό. Οι γιατροί κατάφεραν με καισαρική να πάρουν το βρέφος, το οποίο είναι καλά στην υγεία του.