θεσσαλονίκη-τι-λέει-ο-δράστης-για-το-θα-1554679
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.03.2026 | 13:01

Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο δράστης για το θανάσιμο μαχαίρωμα του 20χρονου (βίντεο)

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, επανέλαβε μιλώντας στο ΕΡΤnews και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει στοιχείο που να παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα οπαδικών διαφορών στην υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού με μαχαίρι του 20χρονου στην Καλαμαριά.

Ο 23χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα. Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν τους δύο φίλους του 20χρονου θύματος που βρίσκονταν στο σημείο του περιστατικού και φέρονται να τραυμάτισαν τον 23χρονο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας από αυτούς έχει ήδη ταυτοποιηθεί.

Όπως ανέφερε η κ. Δημογλίδου, το θύμα και ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται να ανήκουν σε διαφορετικές παρέες που κινούνται στην πόλη, όμως αυτό από μόνο του δεν σημαίνει ότι η επίθεση είχε οπαδικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με την ομολογία του κατηγορούμενου, ο ίδιος δεν γνώριζε τα τρία άτομα που συνάντησε, ανάμεσά τους και το θύμα.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δέχθηκε πρώτος και απρόκλητα επίθεση από την παρέα των τριών νεαρών και αντέδρασε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου. Μάλιστα ανέφερε ότι μαζί με το θύμα βρίσκονταν ακόμη δύο άτομα, τα οποία αναζητούνται από την αστυνομία ως εμπλεκόμενοι στο περιστατικό.

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, τα δύο αυτά άτομα θα κατηγορηθούν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, καθώς ο φερόμενος ως δράστης εμφανίστηκε τραυματισμένος όταν παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Τι εξετάζουν οι αρχές

Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής από την έρευνα, κανένας από τους τέσσερις συνολικά εμπλεκόμενους δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για αδικήματα που σχετίζονται με την αθλητική νομοθεσία. Η κ. Δημογλίδου τόνισε επίσης ότι μέχρι στιγμής ο κατηγορούμενος επιμένει πως η επίθεση σε βάρος του ήταν απρόκλητη και ότι δεν γνώριζε τα άτομα που του επιτέθηκαν, ούτε υπήρχε κάποιο προηγούμενο μεταξύ τους.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο παρελθόν που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. «Προφανώς και υπάρχει κάτι μεταξύ τους. Υπάρχει κάποιο παρελθόν, το οποίο μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει αναφερθεί στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς υπήρχαν και αρκετές ένορκες καταθέσεις, οι οποίες ελήφθησαν χθες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, πριν εμφανιστεί ο κατηγορούμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο» σημείωσε και πρόσθεσε η αστυνομία κινείται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ατόμων που βρίσκονταν μαζί με το θύμα, ώστε να καταθέσουν και οι ίδιοι για το τι ακριβώς συνέβη και να υπάρξει πληρέστερη εικόνα για τα γεγονότα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς ξεκίνησε η συμπλοκή, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως συνάντησε τυχαία τους τρεις νεαρούς και τότε δέχθηκε επίθεση, κάτι που ακόμη εξετάζεται από τους αστυνομικούς, καθώς υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα τα οποία δεν μπορούν να απαντηθούν από το ίδιο το θύμα.

Την ίδια ώρα, μετά το περιστατικό έχει δημιουργηθεί κλίμα έντασης στη Θεσσαλονίκη, με κινητοποιήσεις οπαδών στην πόλη. Η αστυνομία έχει ήδη λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα συγκέντρωσης ή έντασης.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. υπογράμμισε ότι το βασικό ζήτημα δεν είναι οι ομάδες ή τα «χρώματα», αλλά το γεγονός ότι ένας νεαρός άνθρωπος έχασε τη ζωή του τόσο άδικα. Όπως σημείωσε, η βία πρέπει να καταδικάζεται από όπου κι αν προέρχεται, ενώ το ακριβές κίνητρο της υπόθεσης θα προκύψει από την έρευνα της αστυνομίας και τη διαδικασία της ανάκρισης.

Επιμένει στην εκδοχή οπαδικής βίας ο δικηγόρος της οικογένειας του 20χρονου θύματος

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Παρασκευάς Σπυράτος επανέλαβε πως ο δράστης είναι οργανωμένος οπαδός «Η αστυνομική προανάκριση είναι μυστική αυτή τη στιγμή και λαμβάνουμε γνώση ότι έχει δύο εκδοχές. Η μία εκδοχή είναι ότι το μαχαίρι το βρήκε στο δρόμο. Αυτή η εκδοχή, κατά την κοινή λογική, δεν μπορεί να ευσταθεί σε μια περιοχή όπως είναι η Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Δεν βρίσκει κανένας μαχαίρια στο δρόμο για να τα σηκώνει και δήθεν να εκτελεί μια άμυνα. Η δεύτερη εκδοχή κατ εμέ είναι ότι ο ίδιος κατέβηκε από το σπίτι μεταφέροντας αυτό το μαχαίρι. Άρα σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μιλήσουμε για ένα έγκλημα εκ προμελέτης» είπε.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.