θεσσαλονίκη-συγκλονίζουν-οι-μαρτυρί-693682
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.10.2019 | 11:15

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων για την εγκατάλειψη του βρέφους (φωτο)

Δυστυχώς άλλη μία ιστορία εγκατάλειψης βρέφους συγκλονίζει την Ελλάδα. Αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, όπου μια μητέρα άφησε στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας το μωρό της, αφού πρώτα γέννησε σπίτι της με οδηγίες από το Ιντερνετ.

 Το κλάμα του μωρού στην είσοδο της πολυκατοικίας, που άκουσε περαστικός, έσωσε το νεογνό το οποίο παράτησε το μεσημέρι της Τρίτης η 25χρονη μητέρα του στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσε: «Βρήκαμε το μωρό με το πλακούντα επάνω και μελανιασμένα τα χεράκια του, τυλιγμένο σε πετσέτα».

Μια κυρία που τράβηξε φωτογραφίες από το περιστατικό δήλωσε: «Όλοι στην αρχή αναρωτιόμασταν αν το εγκαταλελειμμένο βρέφος ζει, ησυχάσαμε όταν το ακούσαμε να κλαίει».

Το βρέφος ήταν μούσκεμα και τα ματάκια του κλειστά. Το ένα του χέρι ήταν λίγο μελανιασμένο. Οι γείτονες κάλεσαν αμέσως το ασθενοφόρο, ενώ άνδρας που ήταν από τους πρώτους που το είδε, φρόντισε να φέρει μία πετσέτα για να το τυλίξουν, καθώς το μωρό έτρεμε.

Όπως δήλωσε μάρτυρας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, το ασθενοφόρο έφτασε αμέσως, όπως και η Αστυνομία και συνέφεραν το παιδάκι. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε θερμοκοιτίδα, για προληπτικούς λόγους. Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η 24χρονη μητέρα του, η οποία υποστηρίζει ότι δεν είχε καταλάβει πως ήταν έγκυος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το κοριτσάκι γεννήθηκε περίπου στις 12:00 το μεσημέρι και εγκαταλείφθηκε από την μητέρα του. Η γέννα έγινε στο σπίτι!

Οι πληροφορίες λένε, ότι η γυναίκα, μένει σε διαμέρισμα, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε το βρέφος.

Είναι Ελληνίδα και οι ίδιες πηγές, την θέλουν να έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι με τη βοήθεια του συντρόφου της αλλά και του αδερφού της.

Μάλιστα, όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ακόμη αποκολληθεί ο πλακούντας, οπότε οδηγήθηκε στην αίθουσα τοκετών. Η σωματική της υγεία πάντως, είναι καλή σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου.