θεσσαλονίκη-προφυλακίστηκε-ο-47χρονος-1029289
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.06.2022 | 11:31

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 47χρονος για την επίθεση με σπαθί «Σαμουράι» σε πάρκο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 63χρονος ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε με σπαθί 47χρονο στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς δέχτηκε επίθεση από τον 47χρονο, ενώ για να προστατευτεί όπως είπε, έβγαλε ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 23 εκατοστών και τον τραυμάτισε στην κοιλιά, κατά τη διάρκεια συμπλοκής.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη πριν 9 μέρες, όταν, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το θύμα διαμαρτυρήθηκε, επειδή ο 63χρονος άφηνε «κρέατα αμφιβόλου ποιότητας» στο πάρκο για να τραφούν τα αδέσποτα ζώα.

Ο 63χρονος φέρεται ότι τον τραυμάτισε με σπαθί τύπου samurai. Ο 47χρονος μεταφέρθηκε με τραύμα στην κοιλιά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου παρέμεινε για νοσηλεία.