θεσσαλονίκη-πέταξαν-αυγά-και-γιαούρτ-878821
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.02.2021 | 13:05

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν αυγά και γιαούρτια στην πρυτανεία του ΑΠΘ (φωτο, βίντεο)

Αυγά και γιαούρτια πέταξαν οι φοιτητές στην πρυτανεία του ΑΠΘ, ως απάντηση στη βία των αστυνομικών δυνάμεων και στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν πριν δύο μέρες στον αύλειο χώρο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι φοιτητές τόνισαν ότι αν η κυβέρνηση συνεχίζει αυτήν την πολιτική με τη βία εντός των πανεπιστημίων, θα απαντήσουν με τον ανάλογο τρόπο.

«Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ από όλες τις σχολές», φωνάζουν με συνθήματα οι φοιτητές, στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην πρυτανεία του ΑΠΘ, δύο μέρες μετά τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών-αστυνομικών και τις 31 συλλήψεις.

Κρατώντας πανό οι συγκεντρωμένοι ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. «Η καταστολή δεν θα περάσει, έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές. Με τα ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία, οι φοιτητές ζητούν μόρφωση υγεία», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι οι 31 φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους για χορήγηση ολιγοήμερης αναβολής, όπως ορίζει η ποινική δικονομία, και κατόπιν αυτού ήρε την κράτησή τους. Η αναβολή δόθηκε για την Πέμπτη 25/2, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στα δικαστήρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η υπόθεση, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα αποσυρθεί και θα οριστεί νέα δικάσιμος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Δείτε τις φωτογραφίες:

πηγή: thesstoday.gr