θεσσαλονίκη-μηνύσεις-για-καταγγελλό-632754
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.05.2019 | 11:03

Θεσσαλονίκη: Μηνύσεις για καταγγελλόμενη κλοπή σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Α’ και τη Β’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα περισσότερα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, όπως επιβεβαίωσαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι έφοροι εκλογών της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών σε εκλογικά τμήματα είναι η συνηθισμένη και δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των εκλογών. Μια δικαστική αντιπρόσωπος χρειάστηκε να αντικατασταθεί λόγω ασθένειας σε εκλογικό τμήμα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα στη διαδικασία.

Στο μεταξύ, την απώλεια σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων κατήγγειλαν το προηγούμενο 24ωρο επικεφαλής συνδυασμών στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση κατατέθηκαν και μηνύσεις, ενώ σύμφωνα με πηγές του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία και σε όλα τα τμήματα του εν λόγω δήμου, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά.

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν και οι κάλπες στους νόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.