Θεσσαλονίκη: Κανονικά η μαθητική παρέλαση -Τι αλλάζει στη στρατιωτική - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
19
Ιανουάριος
Back
Θεσσαλονίκη: Κανονικά η μαθητική παρέλαση -Τι αλλάζει στη στρατιωτική

Θεσσαλονίκη: Κανονικά η μαθητική παρέλαση -Τι αλλάζει στη στρατιωτική

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε, πηγές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διευκρίνιζαν στην aftodioikisi.gr ότι η ανακοίνωση της Περιφέρειας αφορούσε τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και όχι την μαθητική.

Πρόσθεταν, δε, ότι αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι κατά την στρατιωτική παρέλαση δεν θα δώσουν το παρόν πολιτικά τμήματα, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Πώς προκλήθηκε σύγχυση

Υπενθυμίζεται ότι η σύγχυση είχε προκληθεί μετά από άτυπη κυβερνητική ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών  ότι οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά (και στη Θεσσαλονίκη) όπως ορίζεται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική διάρκεια της 1 ώρας.

Ενώ από την άλλη σε ανακοίνωση της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, «σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη» υποστηριζόταν το εξής:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: “είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά”».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!