θεσσαλονίκη-ηλεκτρικές-κουβέρτες-κα-407924
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.10.2022 | 14:16

Θεσσαλονίκη: Ηλεκτρικές κουβέρτες και… κουκούτσια από ροδάκινα για να βγει ο χειμώνας

Ο φετινός χειμώνας είναι δύσκολος, καθώς η ενεργειακή κρίση επιμένει. Οι καταναλωτές προβληματίζονται για το πώς θα ζεστάνουν τα σπίτια τους για αυτό και ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.

Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες προστρέχουν στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και ρωτούν για ηλεκτρικές κουβέρτες. Οι καταστηματάρχες λένε ότι πρόκειται για ένα πολύ οικονομικό μέσο θέρμανσης και δίνουν συμβουλές για την ασφαλέστερη χρήση τους.

Έναν εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης μπορούν να αποτελέσουν ακόμη και τα κουκούτσια από ροδάκινο που, εάν τοποθετηθούν σε ειδικό λέβητα βιομάζας, έχουν υψηλή απόδοση.

Σύμφωνα με τους καταναλωτές, αν συγκρίνει κανείς τις τιμές των κουκουτσιών με την τιμή του αερίου, του ρεύματος ακόμη και του πέλετ, θα διαπιστώσει πως είναι πιο φθηνά για να ζεστάνει το σπίτι του τον χειμώνα. Η εγκατάσταση που απαιτείται είναι σχετικά εύκολη, λένε οι ειδικοί.

Το βασικότερο πλεονέκτημα της βιομάζας είναι ότι είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και έχει μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, καθώς οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνονται κατά την καύση της, δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για τη δημιουργία της βιομάζας.