θεσσαλονίκη-δύο-αδέλφια-κατηγορούντ-1041779
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.02.2024 | 19:28

Θεσσαλονίκη: Δύο αδέλφια κατηγορούνται για τη ληστεία μετά φόνου με θύμα 89χρονη

Δύο αδέλφια κατηγορούνται για τη ληστεία μετά φόνου που διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 στον οικισμό Κερασιά, έξω από τη Θεσσαλονίκη, με θύμα μία 89χρονη. Ένας εξ αυτών συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος και οδηγείται στην ανακρίτρια για να απολογηθεί, ενώ ο άλλος αναζητείται.

Πρόκειται για 23χρονο και 27χρονο (ημεδαποί), με τη δικογραφία να τους αποδίδει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο και της ληστείας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας υπερήλικης γυναίκας που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2022, σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης.

Ειδικότερα, στις 11-09-2022, αναζητηθείσα η 89χρονη (τότε) ημεδαπή, από συγγενικά της πρόσωπα, εντοπίστηκε νεκρή εντός της οικίας της φέρουσα εξωτερικά κακώσεις, ενώ έλειπαν κοσμήματα που φορούσε (βέρα και χρυσός σταυρός).

Κατά την έρευνα, εξετάστηκε και αξιολογήθηκε το προανακριτικό υλικό, τόσο από την ανωτέρω Υπηρεσία, όσο και από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία από κοινού.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (αδέρφια) ηλικίας 23 και 27 ετών, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από το Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει των οποίων συνελήφθη ο 23χρονος απογευματινές ώρες στις 07-02-2024, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου εμπλεκόμενου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές».