θεσσαλονίκη-αστυνομικοί-δέχθηκαν-επ-872887
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.07.2022 | 09:01

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από Ρομά – Έσπασαν το περιπολικό

Επίθεση από Ρομά δέχτηκε το πλήρωμα περιπολικού στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 23.00 χθες Πέμπτη, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Μενεμένη.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο για να ελέγξουν καταγγελία για διατάραξη. Οι Ρομά που γλεντούσαν ενοχλήθηκαν από την παρουσία τους και κινήθηκαν εναντίον τους. Χτύπησαν τον ένα στο σαγόνι ενώ έσπασαν και το παρμπρίζ του περιπολικού.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη προσέτρεξε για να συνδράμει το πλήρωμα που δέχτηκε επίθεση. Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου συνελήφθησαν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook το περιστατικό κάνοντας λόγο για «ατιμωρησία που έχει φτάσει στο κόκκινο».

Η ανάρτηση του κ. Τσαϊρίδη

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Τσαϊρίδης:

«Σε μια χώρα που η ατιμωρησία έχει βαρέσει κόκκινο όλα πλέον είναι αναμενόμενα.

Συγχαρητήρια στις αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν άμεσα για συνδρομή των συναδέλφων και συνέλαβαν τους δράστες.

Περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους μας.

Όσο η αστυνομία θα συλλαμβάνει τους δράστες και την επόμενη μέρα θα κυκλοφορούν ελεύθεροι ( με αποκλειστική ευθύνη όλων αυτών που ψηφίζουν δήθεν αυστηροποίηση ποινών, αφήνοντας ορθάνοιχτα τα παραθυράκια ατιμωρησίας) και όσο εγκληματικά στοιχεία που οδηγούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα εξελίσσονται αντί να σωφρονίζονται η εγκληματικότητα θα είναι στα κόκκινα σε μόνιμη βάση».