Θεσσαλία: Περιζήτητο παγκοσμίως το θαυματουργό σκόρδο σε Ν. Βύσσα και Πλατύκαμπο

Θαυματουργό φαίνεται πως είναι το σκόρδο που παράγεται σε Νέα Βύσσα και Πλατύκαμπο Λάρισσας.

Δύο Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, με πολλή προσωπική δουλειά από τα μέλη τους, 22 στη Νέα Βύσσα και 110 στον Πλατύκαμπο.

-Το έδαφος το ευλογημένο όπως πολλές φορές έχουμε πει, αλλά και το μικροκλίμα και στις δύο περιοχές, απογειώνουν τα πολύτιμα οργανοληπτικά του συστατικά και το κάνουν περιζήτητο στον κόσμο!

-Έδωσε όλες τις ποσότητές του ο Συνεταιρισμός της Νέας Βύσσας και μάλιστα πολύ πιο νωρίς, καθώς οι πληροφορίες πως το σκόρδο ενισχύει και ισχυροποιεί το Ανοσοποιητικό Σύστημα, που ακούστηκε πολλάκις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
«Υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση της μεταποίησης, για σκόνη και για έλαια σκόρδου», είπε μιλώντας χθες στην εκπομπή της ΕΡΤ Κομοτηνής «Κι όμως… η Κοινωνία ..Κινείται», ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού της Νέας Βύσσας, Τάσος Γιακμογλίδης.

-Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έκανε μελέτη και αποτύπωσε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διατρανώνουν την αξία του σκόρδου στον Πλατύκαμπο. Σε σημείο που Ιαπωνικός κολοσσός θα προμηθεύεται ποσότητες από τον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου, για την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων! Ποια η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου!!! Ίσως με αυτή την συμφωνία που θα τρέξει από του χρόνου κανονικά να ανοίξει ένας καθαρός διάδρομος ανάπτυξης της καλλιέργειας του σκόρδου σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νίκος Κουκούτσης.

-Ο Εκπρόσωπος του Πιστοποιητικού Οργανισμού GMCert και Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες, Αλέκος Παριανός, μίλησε για την έγκριση του προγράμματος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αφορά σε κατάρτιση-σε πρώτη φάση- ενός καταλόγου με προϊόντα της Ελλάδας, τα οποία έχοντας ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ως λειτουργικά τρόφιμα, μπορούν να αποτελέσουν τη νέα υγιεινή συνήθεια των ανθρώπων, καθώς τρώγοντάς τα κτίζουν έναν υγιές οργανισμό και σώμα.
Ανάμεσα σε αυτά τα τρόφιμα, ελιές, λάδι,κρασιά, κάστανα, ΑΦΦ από την ΒΙΟΡΙΖΑ-ΚΟΙΝΣΕΠ- και το σκόρδο της Νέας Βύσσας!!!
Οι υπόλοιπες φάσεις προβλέπουν δράσεις στοχευμένες σε πιο ειδικά επίπεδα, γαστρονομία και όχι μόνο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!