θεοδωρίδου-ένα-στα-πέντε-κρούσματα-εί-773648
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.08.2021 | 19:58

Θεοδωρίδου: Ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδί

Ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδί, τόνισε στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου προσθέτοντας ότι είναι εύλογη η ανησυχία για το τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σε παιδιά κάτω των 17 ετών τον Μάιο του 2021 ήταν 7,5% και τον Ιούλιο 20%.

«Κατά τον Χανς Κλούγκε του ΠΟΥ η πανδημία είχε την πιο καταστροφική επίδραση στην ιστορία της εκπαίδευσης» σημείωσε.

Μεταξύ της 1ης και της 2ης σχολικής χρονιάς υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανέφερε: Την 1η χρονιά της πανδημίας η μόνη προστασία ήταν τα ατομικά μέτρα πρόληψης ενώ η 2η χρονιά χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη επιδημιολογική μεταβολή, με τον υπερμεταδοτικό ιό της παραλλαγής Δέλτα αλλά έχουμε και τα εμβόλια, υπογράμμισε.

Η κ. Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι τα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή για τα παιδιά με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες ενώ κλείνοντας είπε ότι το μήνυμα είναι ότι το κουδούνι χτυπά άμεσα για τον εμβολιασμό παιδιών, εφήβων και «ας ελπίσουμε των διστακτικών».

«Παρά το γεγονός ότι κατά κανόνα η νόσος είναι ήπια, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που έχουν συμβάλλει στην απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 έως 17 ετών. Συστήνεται κυρίως για την προστασία του ίδιου του παιδιού, για την θωράκιση του παιδιού, για τη μείωση της διασποράς αλλά και για τη μείωση των ευκαιριών της δημιουργίας νέων μεταλλάξεων».