θάνατος-μαθητή-στις-σέρρες-μητσοτάκη-1102952
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2022 | 10:07

Θάνατος μαθητή στις Σέρρες: Μητσοτάκης, Βορίδης “δείχνουν” ευθύνες του Δήμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τραγικό θάνατο μαθητή στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, που εξερράγη το λεβητοστάσιο.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στο σημείο της τραγωδίας πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας για να διερευνήσουν τα αίτια της φονικής έκρηξης.

Από χθες ωστόσο, έχει ξεκινήσει ένα μπαλάκι ευθυνών…

Ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι οι εργασίες συντήρησης και μετατροπής του καυστήρα γινόταν σε ώρες λειτουργίας του σχολείου με τον διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος στις Σέρρες και τον δήμαρχο να καταγγέλουν τον εργολάβο του έργου, ενώ νωρίτερα, ο διευθυντής είχε δηλώσει ότι «διαφώνησα πολλές φορές με το έργο, αλλά έγινε με ευθύνη του Δήμου».

Ο Δήμος έβγαλε ανακοίνωση, ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης που λέει ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει την ευθύνη για την τραγωδία!

Από χθες μέχρι σήμερα, για το τραγικό περιστατικό, έχουν δοθεί πολλές ερμηνείες ενώ παρέμβαση έκανε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, «δείχνοντας ευθύνες» του Δήμου…

«Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιοτητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε.

Εντύπωση όμως προκαλεί και η σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΣ και συγκεκριμένα του Υπουργού Μάκη Βορίδη, που και ο ίδιος κάνει αναφορά σε τυχόν αυτοδιοικητικές ευθύνες που πρέπει να ερευνηθούν.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή το τραγικό γεγονός της έκρηξης λεβητοστασίου σε δημοτικό σχολείο των Σερρών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 11χρονου παιδιού και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ιωάννη Σάββα να διερευνήσει τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, στο πεδίο αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να διελευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες», καταλήγει.

 

Δείτε ακόμη:

Σέρρες: Τεχνικοί καυστήρων απαντούν: «Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος»