τέσσερα-χρόνια-από-τη-δολοφονία-φύσσα-11486
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.09.2017 | 14:31

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα – Το κάλεσμα της οικογένειας

Σε εκδήλωση-συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;» καλεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου η οικογένεια Φύσσα με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου.

«Η δίκη αυτή δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα», υπογραμμίζει η οικογένεια και εξηγεί ότι πρόκειται για μια εκδήλωση ενημέρωσης και στήριξης, με κεντρικό άξονα τη δικαστική μάχη κατά της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και στόχο όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα προκειμένου να καταστεί σαφές ότι «η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Στην εκδήλωση -η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο- θα προβληθούν με οπτικοακουστικά μέσα όσα έχουν προκύψει στο δικαστήριο, αλλά και στοιχεία για τη συνολική δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μουσικό κομμάτι συμμετέχουν φιλικά: Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Fundracar, Alex K &Stef (Last Drive), Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σελίδα facebook: Rap Monsters Festival by Killah P).

Θα προηγηθεί αντιφασιστική πορεία μνήμης στο Κερατσίνι (17:00, συγκέντρωση στο μνημείο) που θα καταλήξει στον χώρο της εκδήλωσης περνώντας μέσα από τις γειτονιές του Παύλου.

Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.

Συνέντευξη Τύπου για τις κινητοποιήσεις που εκδηλώνονται στη μνήμη του Παύλου έδωσαν σήμερα στην ΕΣΗΕΑ εκπρόσωποι των διοργανωτών (η ΚΕΕΡΦΑ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, η Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, δημοτικές κινήσεις και συλλογικότητες) που απευθύνουν κοινό κάλεσμα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, θα ξεκινήσει διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων με αίτημα το κλείσιμο των γραφείων της ναζιστικής οργάνωσης.

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρούσα η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης έξω από τα γραφεία της στους Αμπελοκήπους τον περασμένο Απρίλιο.

«Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο εκπαιδευτήρια, αλλά και τόπος συντονισμού και οργάνωσης της εγκληματικής δράσης, που λειτουργούν ως ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου. Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται το κλείσιμό τους σε όλη τη χώρα» ανέφερε η κ. Κασκαρίκα.

Σημείωσε, τέλος, ότι χρειάζεται διαρκής ευαισθητοποίηση και ενημέρωση που να αναδεικνύει την αγριότητα και τη βιαιότητα των ναζί.