τα-τελευταία-μηνύματα-του-θάνου-μικρο-717650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.12.2019 | 12:54

Τα τελευταία μηνύματα του Θάνου Μικρούτσικου και το «μην παραδίνεσαι»

Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν από τους ανθρώπους που σκεφτόταν πάντα τον διπλανό του, πόσω μάλλον όταν αυτός ήταν αδύναμος… Αυτό άλλωστε μπορεί να το καταλάβει κανείς, διαβάζοντας την παράκληση της οικογένειάς του να μην υπάρξουν στεφάνια στην κηδεία του, αλλά τα χρήματα να διατεθούν για τα ασυνόδευτα παιδιά στην Μόρια.

Μπορεί όμως να το επιβεβαιώσει, κάνοντας και μία βόλτα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και διαβάζοντας τα δύο τελευταία ποσταρίσματά του.

Στο ένα, που έγινε μία εβδομάδα πριν μας αποχαιρετήσει, είχε στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο υπέρ της αιμοδοσίας, με αφορμή την περιπέτεια υγείας που περνούσε.

«Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

Στις αρχές του μήνα και αφού όπως έγραψε ο ίδιος, είχε συμπληρώσει ενάμιση μήνα στο νοσοκομείο, είχε στείλει ένα άλλο που αφορούσε το πως θα πρέπει να ζούνε οι άνθρωποι…

«Ποτέ δεν κρύφτηκα. Μηνύματα έρχονται από πολλούς φίλους που ρωτάνε για την κατάσταση της υγείας μου. Ενάμιση μήνα τώρα βρίσκομαι σ΄ ένα δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύοντας μ΄ ένα ανόητο πυρετό που επιμένει. Σας γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός κι είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σύντομα. “Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι” που λέει και ο αγαπημένος μου Χικμέτ».

Πηγή: gazzetta.gr/plus