συμβούλιο-εφετών-χαλκίδας-άκυρη-η-κατ-1031073
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.06.2022 | 10:03

Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας: Άκυρη η κατάσχεση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου στην Κάρυστο

Την ακύρωση της απόφασης κατάσχεσης που έγινε στην Κάρυστο του ιρανικού δεξαμενόπλοιου και του φορτίου που μετέφερε, μια κίνηση που προκάλεσε την οργή του Ιράν η οποία εκδηλώθηκε με το ρεσάλτο σε δύο ελληνικά τάνκερ που έπλεαν στον Περσικό Κόλπο, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Χαλκίδας.

«Η έγκληση για ανατροπή της απόφασης κατάσχεσης έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Θα είναι δύσκολο να ανατραπεί εκ νέου» δήλωσε μια από τις τρεις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters παραμένει άγνωστο αν οι ΗΠΑ ή η Ελλάδα θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την απόφαση αυτή που έλαβε το Συμβούλιο Εφετών της Χαλκίδας.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Χαλκίδας ελήφθη μετά τις αντιρρήσεις που είχε υποβάλει εκ μέρους της ιδιοκτήτριας εταιρείας ο νομικός της εκπρόσωπος ζητώντας να ακυρωθεί η εισαγγελική διάταξη βάσει της οποίας είχαν αντληθεί από το ιρανικό δεξαμενόπλοιο 107.000 τόνοι ιρανικού πετρελαίου.

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η δικαστική αυτή εξέλιξη θα φέρει και εξελίξεις σε σχέση με τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που «κρατούνται» από τις ιρανικές αρχές και στα οποία επιβαίνουν και Έλληνες ναυτικοί καθώς η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει ότι το ρεσάλτο από τους Φρουρούς της Επανάστασης είχε γίνει ως αντίποινα για την κατάσχεση ανοιχτά της Καρύστου.