συμμορία-βομβιστών-atm-ανάμεσά-στα-μέ-437460
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.03.2018 | 14:46

Συμμορία «βομβιστών» ATM: Ανάμεσά στα μέλη μια μητέρα με δύο γιους

Μια άγρια συμμορία έξι σεσημασμένων ανδρών και 2 γυναικών που είχαν μεταξύ τους συγγενική σχέση (η 46χρονη μητέρα, οι δύο γιοι της, 23 και 27 χρονών, και η νύφη της, η οποία ήταν η τσιλιαδόρος κατά τη διάρκεια των εκρήξεων) αποτελούσαν τη δεύτερη ομάδα που τους τελευταίους μήνες ανατίναζε ΑΤΜ.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε προχθές, σε περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη του κυκλώματος – όλοι τους ημεδαποί, 6 άνδρες ηλικίας από 22 έως 32 ετών και 2) γυναίκες 21 και 46 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, διακεκριμένων φθορών, για έκρηξη και παράβαση του νόμου για τα όπλα και τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Εξετάζεται η συμμετοχή τους σε δεκάδες περιπτώσεις

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί μία ληστεία, 6 συνολικά περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ, τετελεσμένες και σε απόπειρα, διάρρηξη καταστήματος, δύο κλοπές οχημάτων και κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή της σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ. Από τις έρευνες των αστυνομικών σε 8 συνολικά χώρους (οικίες και χώρους στάθμευσης οχημάτων) σε Αττική, έχουν κατασχεθεί – μεταξύ άλλων – κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ, τρία οχήματα, φιάλη αερίου με ειδική συνδεσμολογία, το χρηματικό ποσό των 1.595 ευρώ και εγκατεστημένο φυτώριο καλλιέργειας κάνναβης, μέσω της υδροπονικής μεθόδου.