σύμη-μετανάστες-στριμώχνονται-σε-αστ-677435
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.09.2019 | 19:34

Σύμη: Μετανάστες στριμώχνονται σε αστυνομικό τμήμα και λιμεναρχείο

Σε οριακά επίπεδα βρίσκονται αστυνομικοί και λιμενικοί που υπηρετούν στο νησί της Σύμης, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο της αντιμετώπισης του κύματος μεταναστών που τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται και πάλι σε έξαρση.

Όπως σημείωσαν χθες μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” κάτοικοι του νησιού, η κατάσταση βρίσκεται και πάλι στο «κόκκινο» καθώς η δομή φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών που υπάρχει στο νησί της Σύμης, είναι ανύπαρκτη σχεδόν με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που καταφθάνουν καθημερινά στο νησί (με τις ευλογίες της Τουρκίας) να ταλαιπωρούνται και να συνωστίζονται μέσα κι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο του νησιού, με ό,τι αρνητικό επιφέρει ένα τέτοιο γεγονός.

Η κατάσταση αυτή, αποτυπώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, στο φωτορεπορτάζ του Φίλιππου Φιλίππου που κατέγραψε με τον φακό του τις εικόνες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες. Ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και πολύ μικρά παιδιά, βρέφη, νήπια και πάρα πολλά κάτω των 10 ετών, που περιμένουν μαζί με τις οικογένειές τους να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο.