σύλληψη-πέντε-διακινητών-για-παράνομ-813740
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.08.2022 | 14:30

Σύλληψη πέντε διακινητών για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Στην περιοχή του Έβρου και της Ροδόπης συνέλαβε χθες (09.08.2022) η αστυνομία πέντε διακινητές, ανάμεσά τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι εμπλέκονται σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

Η πρώτη σύλληψη ενός από τους διακινητές αφορούσε έναν αλλοδαπό που μετέφερε παράνομα έξι μετανάστες και έγινε στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, η δεύτερη στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, όπου συνελήφθη ένας ημεδαπός που μετέφερε παράνομα πέντε μετανάστες, ενώ η τρίτη στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, όπου ένας αλλοδαπός εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μετανάστες. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, οι συλληφθέντες δεν είχαν άδεια οδήγησης.

Στην τέταρτη περίπτωση, σε αγροτική οδό του Έβρου η αστυνομία συνέλαβε δύο Έλληνες, καθώς εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο αφού προηγουμένως είχαν μεταφέρει στο σημείο άλλο όχημα, το οποίο παρέλαβε άγνωστος δράστης που διέφυγε τη σύλληψη, ενώ είχε προηγουμένως επιβιβάσει σ’ αυτό – παράνομα – πέντε μετανάστες.

Οι άνδρες που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.